Geamurile din transpiră și fac umeditate crescută în încăpere?

Se știe din practică că geamurile trebuie spălate regulat și minuțios. Prin urmare, opțiunea atunci când ferestrele nu sunt transparente, deoarece sunt pur și simplu murdare, nu o vom lua în considerare din motive bine cunoscute. Opțiunea noastră este opacitatea ferestrelor din cauza ceții. Amintiți-vă că, în ciuda faptului că există mai multe opțiuni pentru ferestrele de ceață, motivul acestui fenomen este întotdeauna același - temperatura scăzută a sticlei cu umiditate excesivă. Cu toate acestea, nu totul aici este atât de simplu pe cât pare la prima vedere, iar ferestrele se întunecă diferit: se întâmplă că există doar o suprafață de „cameră” de sticlă care a făcut ceață, se poate întâmpla ca „transpiră” ca în interior (în mijlocul unei ferestre cu geam dublu), astfel încât sticla cu „cameră”. Diferența este că în primul caz este doar o problemă de ventilație, în al doilea există deja două probleme: ventilație și ferestre, mai exact etanșitatea acesteia. Sticla din mijlocul unei ferestre cu geam dublu nu trebuie să "transpire" în nicio condiție. Brățarea sticlei „în mijlocul ferestrei cu geam dublu” indică o etanșare ruptă a ferestrei cu geam dublu, iar problema în sine este eliminată prin înlocuirea acesteia.

Recuperator de caldura in Moldova

Pentru ferestre, al căror design este format din două rame separate cu ochelari, pentru a elimina fenomenul de „ceață”, se recomandă să puneți aceste rame pe sigilii, iar sticla în sine „siliconată”. În același timp, este clar că un efect normal poate fi obținut numai dacă ramele ferestrei nu sunt deformate și se asigură că acestea se potrivesc perfect la suprafață. Dacă totul este în regulă cu fereastra, luați în considerare principalul motiv pentru „ferestrele net transparente, cu ceață” și ferestrele care „plâng”.

Conform anotimpurilor, problemele de „ceață” a ferestrelor se referă mai ales la perioadele reci. Esența fizică a problemelor geamurilor de transpirație este studiată la cursul de fizică școlară pentru clasa a 6-a în secțiunea „punctul de rouă”. Pe scurt - problema are două componente: temperatura scăzută a suprafeței geamului geamului și umiditatea ridicată în cameră.

Luați în considerare problema cu un exemplu practic.

Exemplu: o cameră cu o suprafață de S = 16m3 și un volum de V = 43m3, cu o fereastră sigilată cu o cameră dublă cu geam dublu, în absența ventilației, o temperatură exterioară de minus 10 ° C, o temperatură a camerei de +21 ° C și o umiditate a aerului de 80%.

- În conformitate cu programul (Fig.), Determinăm conținutul de umiditate din aerul din cameră. În cazul nostru, umiditatea 100% este de 18,72 g apă în 1 m3 de aer, respectiv 80% este de 14,98 g / m3.

- Determinați „punctul de rouă”. Ie temperatura la care fereastra „plânge” (în limbajul fizicienilor, vaporii de aer se vor condensa cu o schimbare a stării sale de agregare și transformarea aburului în apă). Pentru cazul nostru este de + 17,4 ° C.

Având în vedere că, în conformitate cu calcule termotehnice simple, temperatura de suprafață a geamului ferestrei (sticlă cu un singur panou cu R = 0,38) va fi de + 14,12 ° C, geamul nostru este garantat să "plângă". Și va începe să „plângă” când temperatura din stradă va scădea la doar + 4,9 ° C.

Ce să faci pentru a salva carcasa și ferestrele erau transparente:

Recuperator de caldura in MoldovaDin punct de vedere al legilor fizice, există doar trei opțiuni: creșterea conductivității termice a ferestrei (de exemplu, utilizați un geam termopan cu R = 0,78), schimbați regimul de umiditate din cameră sau măriți temperatura paharului (de exemplu, prin suflarea sticlei cu aer cald dintr-o sursă de căldură separată.

Această din urmă opțiune, deși rezolvă problema, însă, soluția este foarte scumpă și puțin constructivă, așa că nu o vom lua în considerare în această publicație. În ceea ce privește primele două opțiuni disponibile pentru implementare, remarcăm:

Prima opțiune (înlocuirea ferestrelor cu ferestre cu geam dublu) este o opțiune destul de costisitoare, nu întotdeauna disponibilă, iar fereastra va plânge oricum, deși la o temperatură mai scăzută. În cazul nostru, acest lucru se va întâmpla atunci când temperatura din stradă scade sub valoarea „minus 8,5 ° C?”.

Prin urmare, vom lua în considerare mai detaliat a doua opțiune (asociată cu organizarea ventilației de înaltă calitate în cameră), ca o opțiune pentru cea mai eficientă soluție a problemei principale - problema umidității crescute în cameră. Dar mai întâi, să lămurim: care de fapt ar trebui să fie umiditatea optimă (fiziologică) din cameră? În conformitate cu fiziologia respirației, umiditatea este considerată confortabilă pentru om - 50 ± 5%, care este luată ca bază pentru calculele necesare.

Considerăm:

 • Cantitatea de umiditate din volumul camerei (suprafața S = 16m3, volumul V = 43m3), la temperatura camerei de +21 ° C și cu o umiditate a aerului de 80%, este de - 644 g (14,98 g / m3 x 43 m3).
 • La o temperatură exterioară de minus 10 ° C și aceeași (80%) umiditate - conținutul de umiditate în 1 m3 de aer exterior va fi de doar 1,93 g / m3.
 • În conformitate cu practica generală, sistemele de ventilație sunt utilizate pentru a rezolva problema reducerii umidității din încăpere. Sensul fizic al acestui proces este acela că un metru cub de aer la umiditatea sa identică, dar la temperaturi diferite, conține o cantitate diferită de umiditate. În cazul nostru, acestea sunt: 14,98 g / m3 (pentru aerul interior) și 1,93 g / m3 pentru aerul exterior.
 • Având în vedere că la ventilație: înlocuirea a 1 m3 de aer interior cu 1 m3 de aer stradal scade conținutul de umiditate din cameră cu 13,05 g, pentru a obține o umiditate de 50% în cameră, trebuie doar înlocuite 30,8 m3. Trebuie menționat că, atunci când folosiți sisteme de ventilație descentralizate PRANA pentru ventilație, acest volum este suficient pentru o ședere confortabilă de 3-4 persoane în cameră.
 • De asemenea, vom calcula la ce temperatură externă geamurile noastre vor „plânge” deja în versiunea cu ventilație. Conform graficului, 50% umiditate este conținutul de umiditate în cantitate de 9,36 g / m3. Așadar, geamurile vor „plânge” la o temperatură a sticlei în regiunea de + 9 ° C. Și aceasta este temperatura exterioară de minus 33 ° C, pentru un singur geam de sticlă și minus 65 ° C, pentru un geam dublu. Desigur, ferestrele trebuie să fie de înaltă calitate și ermetice atât în fereastra cu geam dublu, cât și în armături.

Recuperator de caldura in Moldova

Și în sfârșit. Amintiți-vă PROBLEMA - umiditatea ridicată nu este fizică, ci este, și mai ales, sănătatea noastră și sănătatea casei noastre. Aceasta este imunitatea noastră și cheltuielile noastre foarte vizibile pentru repararea persoanei dragi și reparația casei. Și totuși - amintiți-vă de DECIZIE, fiind necesitatea organizării unei ventilații adecvate în cameră.

 

16.01.2017

Feriți-vă de falsuri!

Există destule oferte pe piața de ventilație cu economie de căldură. Recuperatorul de căldură (aer) este un termen care acum este ușor operat nu numai de specialiști, ci și de clienți. Anunțuri precum „Vânzarea și instalarea unui recuperator” merg online pe panouri de mesaje mari și mici, pe rafturile magazinelor online.Recuperatoarele PRANA sunt reprezentate de firme din țările Europene și orașe ...

Află mai multe

16.01.2017

Feriți-vă de falsuri!

Există destule oferte pe piața de ventilație cu economie de căldură. Recuperatorul de căldură (aer) este un termen care acum este ușor operat nu numai de specialiști, ci și de clienți. Anunțuri precum „Vânzarea și instalarea unui recuperator” merg online pe panouri de mesaje mari și mici, pe rafturile magazinelor online.

Recuperatoarele PRANA sunt reprezentate de firme din țările Europene și orașe din Ucraina, Rusia, Georgia, Kazahstan și Belarus.

Deseori, antreprenorii fără scrupule falsifică produsele noastre și le transmit ca recuperatori PRANA. În mod repetat, am reușit să identificăm plagiatul de calitate scăzută al produsului nostru. La început, astfel de oameni de afaceri nefericiți și-au prezentat necondiționat falsul ca Prana. Dar, după ce au primit o serie de recenzii neplăcute ale clienților și mustrări ale companiei noastre, au trecut la contrafacere. Numeroase redenumiri nu au modificat conținutul propunerii lor. Ilustrațiile furate și ideile inovatoare nu au influențat la schimbarea conținutului intern.

 

Cu ce riscați cînd cumpărați un recuperator contrafăcut?

De obicei, falsul va fi mai ieftin. Întrucât escrocii se bazează pe ceea că sunteți în căutarea celor mai avantajoase propuneri și prețuri mai ieftine,, în consecință, achitați de două ori mai mult. După cîteva zile lucrate falsul se va da de gol și veți simți diferența.

Recuperatorul Prana este rezultatul a numeroase cercetări științifice și experiență a echipei de proiectare. Toate formele, dimensiunile, echipamentele și materialele nu sunt aleatorii, ci gândite cu atenție de specialiști. Înainte de fiecare lansare în serie, recuperatoarele Prana sunt testate într-un laborator special pentru climă. Falsificatorii folosesc materiale de calitate scăzută pentru a reduce costul produsului, iar acest lucru afectează în mod direct calitatea recuperării aerului și funcționarea întregii instalații.

În primul rând, forma și materialul schimbătorului de căldură. La recuperatoarele Prana, acestea sunt din plăci de cupru cu o formă specială, datorită grosimii lor, recuperarea se realizează până la 91%. În plus, pentru recuperatoarele Prana se folosește exclusiv cupru cu pereți subțiri de înaltă calitate germană.

În exemplarele ieftine, au fost utilizate materiale complet diferite, iar forma plăcilor recuperatoarelor este departe de original. Prin urmare, transferul de căldură este mult mai rău. În plus, cuprul este un material care, datorită proprietăților sale naturale, este un conductor de căldură de neegalat și un antiseptic minunat (cel mai aproape de argint).

În exemplare false, de regulă, schimbătorul de căldură este fabricat din metal ieftin.

Falsificatorii folosesc materiale de calitate scăzută pentru a reduce costul produsului, iar acest lucru afectează în mod direct calitatea recuperării și funcționarea întregii instalații.

În al doilea rând, caracteristicile zgomotului și volumele schimbului de aer depind de forma schimbătorului de căldură, iar fluxurile suficiente în canale elimină umiditatea într-o stare dispersată. În sistemele false, viteza aerului este incorectă, astfel încât recuperatorii „plâng” și fluieră constant. Umiditatea este păstrată pe schimbătorul de căldură și revine în cameră în starea de apă. Așa se pierde ideea inițială a unui sistem de ventilație descentralizat: umiditatea din încăpere rămâne, căldura se elimină, ciuperca și umezeala sunt și mai răspândite.

În al treilea rând, compania „Prana” produce schimbătoare de căldură pentru comenzi individuale, ținând cont de zona climatică de funcționare, de scopul camerei și de designul acesteia.

Prin urmare, în recuperatoarele Prana pentru temperaturi extrem de scăzute (-250С și mai puțin) există o funcție de „miniîncălzire”, care permite unității să funcționeze lin chiar și în geruri severe. Dar falsurile îngheață deja la primele temperaturi scăzute.

Astfel, este important să înțelegeți: atunci când cumpărați falsuri economisiți sau lăsați doar banii să meargă în scurgere?Cum se disting TM fals "PRANA"

1. Verificați un certificat de distribuitor de la producător sau un reprezentant oficial al acestuia.

2. Prezența unui număr de serie pe produs, care este duplicat pe detalii și este înregistrat în baza de date a producătorului. Numărul de serie poate fi verificat apelând la sediul central al companiei Prana +38 (032) -232-53-39.

3. Producția de schimbătoare de căldură numai cu cupru german de înaltă calitate.

4. Prezența Pașaportului ethnic și al ambalajului special.

5. 5. Aspect. Ar trebui să se înțeleageți că producătorii fără scrupule în principal falsifică modele de recuperatoare Prana, care au fost de mult timp scoase din producție , deoarece pur și simplu nu au cunoștințe și echipamente pentru a falsifica noile modele.

Acesta este motivul pentru care merită să comparați unitățile de manipulare a aerului cu fotografii ale modelelor care se află pe site-ul oficial al producătorului din gamă. În plus, compania PRANA elaborează o politică de prețuri, astfel încât gama de recuperatoare Prana să fie disponibilă pentru o gamă largă de clienți. Ne străduim să ne schimbăm ideile și conceptele pentru confortul tuturor persoanelor. Puteți afla întotdeauna prețul curent prin intermediul contactelor de pe site-ul nostru prana.org.ua

Recuperatorul PRANA oferă aer sănătos cu eficiență optimă. Toate evoluțiile pe care le conține recuperatorul PRANA sunt protejate de brevete, acordate cu certificate europene de calitate Є, numeroase diplome de expoziții internaționale, aprobate în cercurile profesionale. Oferim producție de calitate a fabricii, control tehnic de ieșire a capabilităților declarate ale recuperatoarelor PRANA.

Закрити

30.05.2019

Ventilația cabinetului stomatologic

Sistem de ventilație de înaltă calitate ー o condiție necesară pentru deschiderea unui cabinet stomatologic. Adesea, stomatologia nu este localizată în centre medicale mari, ci la primele etaje ale clădirilor rezidențiale cu mai multe etaje. În acest caz, organizarea ventilației cabinetului necesită respectarea cerințelor special. Munca stomatologului este asociată cu încărcătura din aerul i...

Află mai multe

30.05.2019

Ventilația cabinetului stomatologic

Sistem de ventilație de înaltă calitate ー o condiție necesară pentru deschiderea unui cabinet stomatologic. Adesea, stomatologia nu este localizată în centre medicale mari, ci la primele etaje ale clădirilor rezidențiale cu mai multe etaje. În acest caz, organizarea ventilației cabinetului necesită respectarea cerințelor special.

Munca stomatologului este asociată cu încărcătura din aerul interior: un nivel ridicat de umiditate relativă, contact cu substanțe chimice și soluții, material biologic.

Cerințe de ventilație pentru cabinetul stomatologic:

 • prezența obligatorie a ventilației;

 • îndepărtarea mecanică a aerului de evacuare;

 • dezinfectarea și purificarea aerului de alimentare;

 • un canal de aer de evacuare separat (pentru stomatologie în clădiri rezidențiale);

 • menținerea unei temperaturi confortabile a aerului și a indicatorilor microclimatului;

 • absența unei sarcini de ventilație excesive pe rețeaua electrică.

Cel mai optim mod de a organiza ventilația cabinetului stomatologic este sistemul de ventilație de alimentare și evacuare. Pentru camerele mici, se recomandă utilizarea instalațiilor de ventilație descentralizată ー fără rețea de conducte, cum ar fi recuperatoarele PRANA. Spre deosebire de ventilatoarele de eșapament, recuperatorul ー este un sistem compact de ventilație descentralizat care asigură un flux simultan de aer proaspăt și de evacuare. Recuperatoarele Prana au câștigat popularitate ridicată în rândul instituțiilor medicale private și publice datorită designului unic al unui schimbător de căldură din cupru, datorită căruia se obține o rată ridicată de recuperare (eficiență de până la 92%). Cuprul, datorită proprietăților sale antimicrobiene naturale, asigură dezinfectarea suplimentară a aerului proaspăt de alimentare (face imposibilă dezvoltarea bacteriilor și virusurilor patogene în mijlocul unității de ventilație).

Proiecte cu recuperatoare PRANA realizate în stomatologii

Recuperator de caldura in Moldova

Încredințați ventilația profesioniștilor! Echipa noastră de experți vă va ajuta să faceți toate calculele necesare ale sistemului de ventilație pentru camera dvs., să dezvoltați un proiect individual de ventilație și să selectați echipamentul necesar.

Закрити

07.05.2019

Modele noi PRANA

Grăbiți-vă !! Doar din 11 pînă pe 13 Mai REDUCERE 11% Dragi prieteni! PRANA vă urează un Paște fericit! Vă dorim sănătate, bunăstare familială, pace și armonie în inimile voastre. Cu această ocazie minunată, ne grăbim să vă informăm cu privire la disponibilitatea de noi modele de vânzare PRANA PREMIUM și PRANA PREMIUM PLUS vor asigura nu numai o ventilație de înaltă calitate, dar și un ...

Află mai multe

07.05.2019

Modele noi PRANA

Grăbiți-vă !! Doar din 11 pînă pe 13 Mai REDUCERE 11%

Dragi prieteni!

PRANA vă urează un Paște fericit! Vă dorim sănătate, bunăstare familială, pace și armonie în inimile voastre.

Cu această ocazie minunată, ne grăbim să vă informăm cu privire la disponibilitatea de noi modele de vânzare PRANA PREMIUM și PRANA PREMIUM PLUS vor asigura nu numai o ventilație de înaltă calitate, dar și un mod de funcționare complet automatizat. Designul recuperatorului a inclus:
- senzor de presiune atmosferică
- senzor de umiditate
- 4 senzori de temperatură
- senzor de dioxid de carbon
- senzor de calitate a aerului
- panoul de informații în culori
- și multe altele

Uitați de umezeală și mucegai, respirați aer curat și proaspăt cu PRANA

Закрити

23.04.2019

Proiectarea sistemului de ventilație

Ventilația, ca toate comunicările unei case / apartamente / birouri / atelier de producție, este un set de soluții optime de proiectare pentru crearea climatului interior necesar. Unii ingineri recomandă planificarea în avans a sistemului de ventilație, la momentul creării planului general de comunicații. În acest caz, proiectanții vor putea calcula în avans nivelul necesar de schimb de aer pent...

Află mai multe

23.04.2019

Proiectarea sistemului de ventilație

Ventilația, ca toate comunicările unei case / apartamente / birouri / atelier de producție, este un set de soluții optime de proiectare pentru crearea climatului interior necesar. Unii ingineri recomandă planificarea în avans a sistemului de ventilație, la momentul creării planului general de comunicații. În acest caz, proiectanții vor putea calcula în avans nivelul necesar de schimb de aer pentru toate camerele și să aleagă tipul corespunzător de echipamente, iar proiectantul va putea integra armonios sistemul de ventilație în interior. Cu toate acestea, instalarea recuperatorului PRANA poate fi efectuată în orice etapă de construcție chiar și după finalizarea acesteia.

Recuperator de caldura in Moldova

Proiectarea unui sistem de ventilație necesită întotdeauna o abordare individual. Proiectarea ventilației se bazează pe o analiză detaliată a spațiilor. Obligatoriu este luarea în considerare a tuturor factorilor:

- tipul și caracteristicile arhitecturale ale structurii (înălțimea plafonului, amplasarea pereților exteriori, numărul acestora, grosimea peretelui, materialul);

- dispunerea și explicarea spațiilor (util ar fi să adăugați fotografii în planul de construcție);

- numărul de persoane pe cameră și timpul lor petrecut în cameră;

- plan de amplasarea a mobilierului și a echipamentelor;

- probleme existente în cameră (umiditate excesivă, mucegai și altele);

- integrarea cu alte echipamente climatice (aparate de aer condiționat, dezumidificatoare, umidificatoare și altele);

- caracteristicile climatice ale regiunii - posibile zone de montare.

Proiectarea unui sistem de ventilație începe prin definirea obiectivelor sistemului de ventilație pentru fiecare cameră, calculând volumul necesar de alimentare și aer de evacuare. Acest calcul ajută la alegerea celui mai bun model de recuperator pentru schimb eficient de aer sau la proiectarea unui recuperator cu parametrii specifici. Următorul pas este identificarea posibilelor zone de montare. Responsabilitatea acestui moment este adesea subestimată de clienți, în zadar: eficiența recuperatorului depinde nu numai de funcționarea echipamentului, dar și de locația instalării sale. Proiectantul ține cont de toate, chiar nesemnificative la prima vedere: plasarea bucătăriei, prezența și amplasarea unui șemineu, tipul sistemului de încălzire, amplasarea mobilierului.

Закрити