Sistem de ventilatie industriala

RECUPERATORUL "PRANA-200C"

RECUPERATORUL "PRANA-200C"

Debit aer admis 235 m3/oră;

Debit aer evacuat 220 m3/oră;

Admisia și evacuarea se face simultan (dublu flux);

Consum de energie între 12 și 54 W*oră;

Eficiență energetică 79%; (Clasa de eficiență energetică A;)

Shimbător de căldură din cupru;

Modele  "PREMIUM" și "PREMIUM PLUS"

Afla mai multe
Рекуператор "PRANA-200С PREMIUM PLUS"

Рекуператор "PRANA-200С PREMIUM PLUS"


Afla mai multe
Рекуператор "PRANA-200С PREMIUM"

Рекуператор "PRANA-200С PREMIUM"


Afla mai multe
Recuperatorul "PRANA - 250"

Recuperatorul "PRANA - 250"

Debit aer admis 650 m3/oră;

Debit aer evacuat 610 m3/oră;

Admisia și evacuarea se face simultan (dublu flux);

Consum de energie între 20 și 120 W*oră;

Eficiență energetică 74-51%; (Clasa de eficiență energetică A;)

Shimbător de căldură din cupru;

Afla mai multe
Recuperatorul "PRANA-340S" + "PREMIUM" + "PREMIUM PLUS"

Recuperatorul "PRANA-340S" + "PREMIUM" + "PREMIUM PLUS"

Debit aer admis 1100 m3/oră;

Debit aer evacuat 1020 m3/oră;

Admisia și evacuarea se face simultan (dublu flux);

Consum de energie între 80 și 310 W*oră;

Eficiență energetică 78-48%; (Clasa de eficiență energetică A;)

Shimbător de căldură din cupru;

Modele "PREMIUM" și "PREMIUM PLUS"

Afla mai multe
Recuperatorul "PRANA - 340A"

Recuperatorul "PRANA - 340A"

Debit aer admis 540 m3/oră;

Debit aer evacuat 520 m3/oră;

Admisia și evacuarea se face simultan (dublu flux);

Consum de energie între 30 și 110 W*oră;

Eficiență energetică 78-54%; (Clasa de eficiență energetică A;)

Shimbător de căldură din cupru;

Afla mai multe

Asiguraţi-va că afacerea dvs. este eficientă energetic şi primeşte zilnic aer proaspăt şi de înaltă calitate!

Compania noastră produce special pentru afacerea dvs. gama comercială şi gama industrială de recuperare Prana, care îndeplinesc toţi parametrii şi caracteristicile tehnice corespunzătoare domeniului dvs. de activitate. Pentru ventilaţia industrială au fost concepute sisteme de ventilaţie "Prana-340" şi "Prana-200", care este un produs gata de utilizare.

Destinaţia lor:

 • Centre comerciale;
 • Fabrici;
 • Complexe sportive şi de divertisment;
 • Piscine;
 • Restaurante;
 • Cluburi de noapte;
 • сUnităţi agricole de depozitare şi alte încăperi.
Recuperator de caldura in Moldova
Recuperator de caldura in Moldova Recuperator de caldura in Moldova Recuperator de caldura in Moldova
Recuperator de caldura in Moldova Recuperator de caldura in Moldova Recuperator de caldura in Moldova
Recuperator de caldura in Moldova Recuperator de caldura in Moldova Recuperator de caldura in Moldova
Recuperator de caldura in Moldova Recuperator de caldura in Moldova Recuperator de caldura in Moldova

Având în vedere aspectele ventilației industriale trebuie remarcat faptul că schimbarea condițiilor industriale necesită soluții fundamental diferite și noi condiții tehnice și tehnologice de ventilare. Anticipând situația de "mâine", este necesar să răspundem corect la întrebarea: ce sa întâmplat de fapt?

Ce s-a întâmplat?

 • În primul rând, cerinţe de mediu au devenit mult mai stricte pentru ventilaţia industrială. Astăzi este interzis să "poluăm" în ciclul tehnologic, cum se întâmpla în trecut când se "aruncau" tone de produse poluante în atmosferă.
 • În al doilea rând, trecerea la o fabricaţie mai sigură a ventilaţiei industriale şi a "închiderii" proceselor tehnologice, motiv pentru care nu mai sunt necesare cantităţi uriaşe de aer. Astăzi pur şi simplu, nu mai este nevoie de sisteme de ventilare centralizate foarte scumpe. În plus se pune foarte mult accent pe eficienţa energetică a sistemelor de ventilare. Iar cea mai eficientă soluţie este ventilarea cu recuperare de căldură.
 • În al treilea rând, astăzi, mult mai des este necesară obţinerea unor condiţii prestabilite (temperatura, umiditatea, viteza fluxurilor de aerului, volumul, pierderile de energie, eficienţa energetică, calitatea energetică a aerului, etc.). Mai mult decât atât, cerinţele stricte şi complexe pentru asigurarea de microclimate în zone specifice, pe care nu fiecare ventilare industrială le satisfac, şi condiţii de venitlare diferite în incăperi diferite.

Ce avem astăzi?

 • Din punct de vedere tethnic. Dacă spargem problema ventilării industriale în zone corespunzătoare cu cerinţe specifice de ventilare sau corespunzătoare cilului tehnologic obţinem în 90% din cazuri, spaţii cu suprafaţă de până la 200 m2. Dacă optați pentru un sistem de ventilare centralizat, acesta este foarte scump, şi este aproape imposibil sa obţineti parametri diferiţi în încăperi diferite.
 • Din punct de vedere economic. Dacă trebuie să optați între o ventilaţie industrială centralizată şi una descentralizată pentru o încăpere de 1000m2 veți constata cu uşurinţă ca opţiunea descentralizată este mult mai ieftină şi de încredere: 5 sisteme de ventilare descentralizate în loc de 1 sistem de ventilare centralizat. Este de remarcat că 5 sisteme de ventilare industriale descentralizate asigură un microclimat optim în 5 zone diferite ale locaţiei pe când sistemului centralizat de ventilare, de regulă nu permite acest lucru.

Principalele cerinţe ale sistemelor de ventilaţie:

 • Sistem de admisie-evacuare cu recuperare de căldură (economisire de căldură în timpul iernii şi păstrarea aerului răcoros în timpul verii);
 • Sistem de reglare separat pentru admisia şi pentru evacuarea fluxului de aer;
 • Posibilitatea creşterii pe termen scurt a volumului de aer evacuat pentru a elimina excesul de căldură, mai ales în timpul verii;
 • Performanţă de ventilare industrială orară de până la 1000m3 (30%) şi 400-600m3 (60%) timp de o oră;
 • Unitate compactă, fiabilitate, greutate redusă;
 • Posibilităţi constructive de conectare în perete sau pe canale de ventilare ramificate;
 • Consum redus de energie pentru ventilaţia industrială.

Ce produse avem pe piaţă?

Astăzi avem pe piaţă gama rezidenţială, gama comercială de sisteme descentralizate de ventilare cu recuperare de căldură, şi gama industrială «PRANA-340S». Schimbătorul de căldură de înaltă eficientă din cupru ofera o productivitate de până la 1000m3 pe oră şi cu toate acestea rcuperează în acelaşi timp energia şi păstrează calitatea energetică a aerului 95-97%.

Avantajele tehnologice ale ventilaţiei industriale "PRANA" sunt:

O unitate de lucru compactă şi fiabilă, cu posibilităţi de conectare la canale de ventilare (ΣΔp≤350Pa), Posibilitatea conectării unei rezistențe electrice de preîncălzire a aerului (până la 9kW), cinci moduri de funcţionare: «Pasiv», «Recuperare inversă», «Admisie», «Evacuare» şi «Recuperare», Acestea va permit un reglaj fin al fluxului de aer, astfel satisface orice cerinţe, chiar teoretice, privind calitatea aerului. Pentru a face o alegere în cunoştinţă de cauză în favoarea sistemelor de ventilaţie industriale «PRANA» puteți lua în considerare următoarele:

 • O instalare simplă;
 • Lipsa de materiale consumabile;
 • Un preţ competitiv;
 • Un consum redus de energie;
 • Fiabilitate ridicată.

Perspectivele "pentru mâine":

Este de la sine înţeles că "mâine" este în favoarea sistemelor de ventilaţie descentralizate. Probabil (in viitorul nu îndepărtat) cu control prin computer. Cu toate acestea, să analizăm situaţia reală a argumentelor tehnologice şi economice pro şi contra cu privire la decizia de a instala sau moderniza un sistem de ventilare industrială, şi să luăm în considerare ambele opţiuni, în ambele situaţii:

Un proiect nou de ventilare industrială:

Aspectul tehnologic: Proiectare de la zero, conform condiţiilor şi cerinţelor, "cunoscute astăzi ". De multe ori apar schimbări de cerinţe pe parcursul montajului, schimbarea funcţionalităţii încăperilor sau a procesului tehnologic. Asta înseamnă într-un sistem centralizat de ventilare industrială schimbări în cadrul proiectului de cel puţin 40-70%. Cu ventilarea descentralizată - trebuie doar să modificaţi setările fără costuri suplimentare şi timp pierdut.

Aspectul economic: Pentru un sistem centralizat este dificil de calculat. Dar, de fapt, este costul de demontare a echipamentului, costul unui nou proiect şi un nou echipament de ventilaţie industrială. Şi toate acestea, fără nici o garanţie că "dimineaţă", situaţia nu se va repeta din nou. Într-un sistem descentralizat - costurile "reproiectării" sunt reduse la calcule tehnice simple, şi introducerea parametrilor necesari de ventilare. Oricum parametri sunt setaţi după montarea şi testarea echipamentelor în condiţii de funcţionare reale.

Modernizarea sistemului de venilare industrială:

Aspectul tehnologic: îndepărtarea ventilaţiei industriale vechi (cutii, ventilatoarele zgomotoase şi ineficiente, cabluri, panouri de control, etc.), Proiectarea unui sistem de ventilaţie descentralizat oferă posibilitatea de schimbare a destinaţiei încăperii. Pe baza experienţei practice - calcularea sistemului de ventilaţie industriale cu un singur recuperator (cu posibilitate de conectare la canalele) acoperă necesităţile pentru toate categoriile de încăperi.

Aspectul economic: modernizarea prin înlocuirea sistemelor de ventilaţie industriale centralizate cu cele descentralizate - este o soluţie mult mai ieftină, suplimentar oferă gratuit confort zonal şi oferă posibilităţi mari de a schimba condiţiile de utilizare a spaţiilor în viitor.

16.01.2017

Feriți-vă de falsuri!

Există destule oferte pe piața de ventilație cu economie de căldură. Recuperatorul de căldură (aer) este un termen care acum este ușor operat nu numai de specialiști, ci și de clienți. Anunțuri precum „Vânzarea și instalarea unui recuperator” merg online pe panouri de mesaje mari și mici, pe rafturile magazinelor online.Recuperatoarele PRANA sunt reprezentate de firme din țările Europene și orașe ...

Află mai multe

16.01.2017

Feriți-vă de falsuri!

Există destule oferte pe piața de ventilație cu economie de căldură. Recuperatorul de căldură (aer) este un termen care acum este ușor operat nu numai de specialiști, ci și de clienți. Anunțuri precum „Vânzarea și instalarea unui recuperator” merg online pe panouri de mesaje mari și mici, pe rafturile magazinelor online.

Recuperatoarele PRANA sunt reprezentate de firme din țările Europene și orașe din Ucraina, Rusia, Georgia, Kazahstan și Belarus.

Deseori, antreprenorii fără scrupule falsifică produsele noastre și le transmit ca recuperatori PRANA. În mod repetat, am reușit să identificăm plagiatul de calitate scăzută al produsului nostru. La început, astfel de oameni de afaceri nefericiți și-au prezentat necondiționat falsul ca Prana. Dar, după ce au primit o serie de recenzii neplăcute ale clienților și mustrări ale companiei noastre, au trecut la contrafacere. Numeroase redenumiri nu au modificat conținutul propunerii lor. Ilustrațiile furate și ideile inovatoare nu au influențat la schimbarea conținutului intern.

 

Cu ce riscați cînd cumpărați un recuperator contrafăcut?

De obicei, falsul va fi mai ieftin. Întrucât escrocii se bazează pe ceea că sunteți în căutarea celor mai avantajoase propuneri și prețuri mai ieftine,, în consecință, achitați de două ori mai mult. După cîteva zile lucrate falsul se va da de gol și veți simți diferența.

Recuperatorul Prana este rezultatul a numeroase cercetări științifice și experiență a echipei de proiectare. Toate formele, dimensiunile, echipamentele și materialele nu sunt aleatorii, ci gândite cu atenție de specialiști. Înainte de fiecare lansare în serie, recuperatoarele Prana sunt testate într-un laborator special pentru climă. Falsificatorii folosesc materiale de calitate scăzută pentru a reduce costul produsului, iar acest lucru afectează în mod direct calitatea recuperării aerului și funcționarea întregii instalații.

În primul rând, forma și materialul schimbătorului de căldură. La recuperatoarele Prana, acestea sunt din plăci de cupru cu o formă specială, datorită grosimii lor, recuperarea se realizează până la 91%. În plus, pentru recuperatoarele Prana se folosește exclusiv cupru cu pereți subțiri de înaltă calitate germană.

În exemplarele ieftine, au fost utilizate materiale complet diferite, iar forma plăcilor recuperatoarelor este departe de original. Prin urmare, transferul de căldură este mult mai rău. În plus, cuprul este un material care, datorită proprietăților sale naturale, este un conductor de căldură de neegalat și un antiseptic minunat (cel mai aproape de argint).

În exemplare false, de regulă, schimbătorul de căldură este fabricat din metal ieftin.

Falsificatorii folosesc materiale de calitate scăzută pentru a reduce costul produsului, iar acest lucru afectează în mod direct calitatea recuperării și funcționarea întregii instalații.

În al doilea rând, caracteristicile zgomotului și volumele schimbului de aer depind de forma schimbătorului de căldură, iar fluxurile suficiente în canale elimină umiditatea într-o stare dispersată. În sistemele false, viteza aerului este incorectă, astfel încât recuperatorii „plâng” și fluieră constant. Umiditatea este păstrată pe schimbătorul de căldură și revine în cameră în starea de apă. Așa se pierde ideea inițială a unui sistem de ventilație descentralizat: umiditatea din încăpere rămâne, căldura se elimină, ciuperca și umezeala sunt și mai răspândite.

În al treilea rând, compania „Prana” produce schimbătoare de căldură pentru comenzi individuale, ținând cont de zona climatică de funcționare, de scopul camerei și de designul acesteia.

Prin urmare, în recuperatoarele Prana pentru temperaturi extrem de scăzute (-250С și mai puțin) există o funcție de „miniîncălzire”, care permite unității să funcționeze lin chiar și în geruri severe. Dar falsurile îngheață deja la primele temperaturi scăzute.

Astfel, este important să înțelegeți: atunci când cumpărați falsuri economisiți sau lăsați doar banii să meargă în scurgere?Cum se disting TM fals "PRANA"

1. Verificați un certificat de distribuitor de la producător sau un reprezentant oficial al acestuia.

2. Prezența unui număr de serie pe produs, care este duplicat pe detalii și este înregistrat în baza de date a producătorului. Numărul de serie poate fi verificat apelând la sediul central al companiei Prana +38 (032) -232-53-39.

3. Producția de schimbătoare de căldură numai cu cupru german de înaltă calitate.

4. Prezența Pașaportului ethnic și al ambalajului special.

5. 5. Aspect. Ar trebui să se înțeleageți că producătorii fără scrupule în principal falsifică modele de recuperatoare Prana, care au fost de mult timp scoase din producție , deoarece pur și simplu nu au cunoștințe și echipamente pentru a falsifica noile modele.

Acesta este motivul pentru care merită să comparați unitățile de manipulare a aerului cu fotografii ale modelelor care se află pe site-ul oficial al producătorului din gamă. În plus, compania PRANA elaborează o politică de prețuri, astfel încât gama de recuperatoare Prana să fie disponibilă pentru o gamă largă de clienți. Ne străduim să ne schimbăm ideile și conceptele pentru confortul tuturor persoanelor. Puteți afla întotdeauna prețul curent prin intermediul contactelor de pe site-ul nostru prana.org.ua

Recuperatorul PRANA oferă aer sănătos cu eficiență optimă. Toate evoluțiile pe care le conține recuperatorul PRANA sunt protejate de brevete, acordate cu certificate europene de calitate Є, numeroase diplome de expoziții internaționale, aprobate în cercurile profesionale. Oferim producție de calitate a fabricii, control tehnic de ieșire a capabilităților declarate ale recuperatoarelor PRANA.

Закрити

30.05.2019

Ventilația cabinetului stomatologic

Sistem de ventilație de înaltă calitate ー o condiție necesară pentru deschiderea unui cabinet stomatologic. Adesea, stomatologia nu este localizată în centre medicale mari, ci la primele etaje ale clădirilor rezidențiale cu mai multe etaje. În acest caz, organizarea ventilației cabinetului necesită respectarea cerințelor special. Munca stomatologului este asociată cu încărcătura din aerul i...

Află mai multe

30.05.2019

Ventilația cabinetului stomatologic

Sistem de ventilație de înaltă calitate ー o condiție necesară pentru deschiderea unui cabinet stomatologic. Adesea, stomatologia nu este localizată în centre medicale mari, ci la primele etaje ale clădirilor rezidențiale cu mai multe etaje. În acest caz, organizarea ventilației cabinetului necesită respectarea cerințelor special.

Munca stomatologului este asociată cu încărcătura din aerul interior: un nivel ridicat de umiditate relativă, contact cu substanțe chimice și soluții, material biologic.

Cerințe de ventilație pentru cabinetul stomatologic:

 • prezența obligatorie a ventilației;

 • îndepărtarea mecanică a aerului de evacuare;

 • dezinfectarea și purificarea aerului de alimentare;

 • un canal de aer de evacuare separat (pentru stomatologie în clădiri rezidențiale);

 • menținerea unei temperaturi confortabile a aerului și a indicatorilor microclimatului;

 • absența unei sarcini de ventilație excesive pe rețeaua electrică.

Cel mai optim mod de a organiza ventilația cabinetului stomatologic este sistemul de ventilație de alimentare și evacuare. Pentru camerele mici, se recomandă utilizarea instalațiilor de ventilație descentralizată ー fără rețea de conducte, cum ar fi recuperatoarele PRANA. Spre deosebire de ventilatoarele de eșapament, recuperatorul ー este un sistem compact de ventilație descentralizat care asigură un flux simultan de aer proaspăt și de evacuare. Recuperatoarele Prana au câștigat popularitate ridicată în rândul instituțiilor medicale private și publice datorită designului unic al unui schimbător de căldură din cupru, datorită căruia se obține o rată ridicată de recuperare (eficiență de până la 92%). Cuprul, datorită proprietăților sale antimicrobiene naturale, asigură dezinfectarea suplimentară a aerului proaspăt de alimentare (face imposibilă dezvoltarea bacteriilor și virusurilor patogene în mijlocul unității de ventilație).

Proiecte cu recuperatoare PRANA realizate în stomatologii

Recuperator de caldura in Moldova

Încredințați ventilația profesioniștilor! Echipa noastră de experți vă va ajuta să faceți toate calculele necesare ale sistemului de ventilație pentru camera dvs., să dezvoltați un proiect individual de ventilație și să selectați echipamentul necesar.

Закрити

07.05.2019

Modele noi PRANA

Grăbiți-vă !! Doar din 11 pînă pe 13 Mai REDUCERE 11% Dragi prieteni! PRANA vă urează un Paște fericit! Vă dorim sănătate, bunăstare familială, pace și armonie în inimile voastre. Cu această ocazie minunată, ne grăbim să vă informăm cu privire la disponibilitatea de noi modele de vânzare PRANA PREMIUM și PRANA PREMIUM PLUS vor asigura nu numai o ventilație de înaltă calitate, dar și un ...

Află mai multe

07.05.2019

Modele noi PRANA

Grăbiți-vă !! Doar din 11 pînă pe 13 Mai REDUCERE 11%

Dragi prieteni!

PRANA vă urează un Paște fericit! Vă dorim sănătate, bunăstare familială, pace și armonie în inimile voastre.

Cu această ocazie minunată, ne grăbim să vă informăm cu privire la disponibilitatea de noi modele de vânzare PRANA PREMIUM și PRANA PREMIUM PLUS vor asigura nu numai o ventilație de înaltă calitate, dar și un mod de funcționare complet automatizat. Designul recuperatorului a inclus:
- senzor de presiune atmosferică
- senzor de umiditate
- 4 senzori de temperatură
- senzor de dioxid de carbon
- senzor de calitate a aerului
- panoul de informații în culori
- și multe altele

Uitați de umezeală și mucegai, respirați aer curat și proaspăt cu PRANA

Закрити

23.04.2019

Proiectarea sistemului de ventilație

Ventilația, ca toate comunicările unei case / apartamente / birouri / atelier de producție, este un set de soluții optime de proiectare pentru crearea climatului interior necesar. Unii ingineri recomandă planificarea în avans a sistemului de ventilație, la momentul creării planului general de comunicații. În acest caz, proiectanții vor putea calcula în avans nivelul necesar de schimb de aer pent...

Află mai multe

23.04.2019

Proiectarea sistemului de ventilație

Ventilația, ca toate comunicările unei case / apartamente / birouri / atelier de producție, este un set de soluții optime de proiectare pentru crearea climatului interior necesar. Unii ingineri recomandă planificarea în avans a sistemului de ventilație, la momentul creării planului general de comunicații. În acest caz, proiectanții vor putea calcula în avans nivelul necesar de schimb de aer pentru toate camerele și să aleagă tipul corespunzător de echipamente, iar proiectantul va putea integra armonios sistemul de ventilație în interior. Cu toate acestea, instalarea recuperatorului PRANA poate fi efectuată în orice etapă de construcție chiar și după finalizarea acesteia.

Recuperator de caldura in Moldova

Proiectarea unui sistem de ventilație necesită întotdeauna o abordare individual. Proiectarea ventilației se bazează pe o analiză detaliată a spațiilor. Obligatoriu este luarea în considerare a tuturor factorilor:

- tipul și caracteristicile arhitecturale ale structurii (înălțimea plafonului, amplasarea pereților exteriori, numărul acestora, grosimea peretelui, materialul);

- dispunerea și explicarea spațiilor (util ar fi să adăugați fotografii în planul de construcție);

- numărul de persoane pe cameră și timpul lor petrecut în cameră;

- plan de amplasarea a mobilierului și a echipamentelor;

- probleme existente în cameră (umiditate excesivă, mucegai și altele);

- integrarea cu alte echipamente climatice (aparate de aer condiționat, dezumidificatoare, umidificatoare și altele);

- caracteristicile climatice ale regiunii - posibile zone de montare.

Proiectarea unui sistem de ventilație începe prin definirea obiectivelor sistemului de ventilație pentru fiecare cameră, calculând volumul necesar de alimentare și aer de evacuare. Acest calcul ajută la alegerea celui mai bun model de recuperator pentru schimb eficient de aer sau la proiectarea unui recuperator cu parametrii specifici. Următorul pas este identificarea posibilelor zone de montare. Responsabilitatea acestui moment este adesea subestimată de clienți, în zadar: eficiența recuperatorului depinde nu numai de funcționarea echipamentului, dar și de locația instalării sale. Proiectantul ține cont de toate, chiar nesemnificative la prima vedere: plasarea bucătăriei, prezența și amplasarea unui șemineu, tipul sistemului de încălzire, amplasarea mobilierului.

Закрити