Montarea și instalarea

Montajul recuperatoarelor din gama Rezidențială și Comercială (PRANA 150, PRANA 200G, PRANA 200С)

Recuperator de caldura in MoldovaRecuperator de caldura in Moldova

 

Montajul se va face în partea superioară a unui perete exterior. Pentru aceasta, este necesar să executaţi o gaură în petete cu diametrul corespunzător conform modelului:

 • «PRANA 150" (rezidenţial) - o gaură de 160 mm;
 • «PRANA 200G» (rezidenţial) - o gaură de 220 mm;
 • «PRANA 200C» (comercial) - o gaură de 220 mm.

Unitatea este montată în perete cu spumă de montaj sau alt material de etanşare. Astfel, întreaga unitate de lucru se află în interiorul grosimii pereţilor, sunt vizibile doar grilele de ventilaţie, una în interior şi una pe faţada. Gaura de montaj se face la un unghi de 1-3 grade înclinare înspre exterior. Pentru a asigura funcţionarea corectă a sistemului de ventilare este necesar că grila de admisie a aerului (de la stradă) să fie ieşită din perete nu mai puţin de 5 mm.

Lungimea unitații de lucru trebuie comandată în conformitate cu grosimea peretelui în care este planificat montajul.

De ce este suficient UN SINGUR recuperaror PRANA în încapere, dar daca folosiți recuperaroare cu flux de aer reversibil este nevoie sa montați obligatoriu două unitați de lucru?

Recuperatorul Prana, spre deosebire de ventilatoarele cu flux reversibil, asigură admisia şi evacuarea simultană, iar fluxurile de aer din sistem nu se amestecă. Aceasta este una dintre principalele avantaje ale sistemului de ventilaţie Prana faţă de cele cu flux reversibil. Ventilatoare cu flux reversibil funcţionează alternative, întâi evacuează şi apoi alimentează încăperea cu aer. Prin urmare pentru funcţionarea corectă a sistemului de ventilare, este necesară montarea de două astfel de unităţi de ventilare într- o încăpere care să funcţioneze simultan.

Care sunt principalele diferenţele între recuperatorul PRANA şi sistemele de ventilare cu flux reversibil?

Datorită unei distribuţii proporţionale a debitului de admisie şi de evacuare ale recuperarorului Prana este prevenit fenomenul nedorit de vacuum. Acest fenoment, aparent inofensiv, se manifestă prin răspândirea mirosurilor din bucătării şi băi în întreaga locuinţă. Dar adevărata ameninţare pentru viaţă sunt produsele de ardere, care nu pot fi evacuare şi se infiltreza în camerele de locuit. Otrăvirea cu monoxid de carbon - principala ameninţare a sistemelor de ventilare neechilibrate.

Tocmai din acest motiv, ventilatoarele cu flux reversibil ar trebui să fie instalate în perechi. Atunci când o unitate evacuează, cealaltă compensează prin admisie. Ignorarea recomandărilor producătorilor pot duce la consecinţe ireversibile. Primele sisteme de ventilare cu flux reversibil care au fost dezvoltate de inginerii germane, erau vândute numai în kit dublu. Iar sistemul de ventilare Prana este proiectat să funcţioneze cu o singură unitate de lucru în încăpere.

СȘi în materie de eficientă energetică, trebuie să luăm în considerare diferenţe fundamentale, schimbătorul de căldură PRANA face transferul de căldură în mod continuu şi simultan, şi eficienţa energetică a recuperatorului PRANA este constant ridicată. Iar producătorii ventilatoarelor cu flux reversibil măsoară eficienţa energetică în momentul de vârf al performanţei schimbătorului de căldură. Cu fiecare secundă după momentul de vârf al schimbătorului de căldură eficienta scade şi aerul admis în încăpere devine mai rece.

Montajul recuperatoarelor din gama Industrială (PRANA 250, PRANA 340А, PRANA 340S)

Recuperatoarele din gama Industrială sunt proiectate pentru plasarea în interiorul încăperii (Prana 250 sau Prana-340S), sunt montate pe construcţii portante şi fixate cu cleme. Sistemele de ventilare sunt conectate la canale de ventilare de evacuare ramificate şi / sau canale de admisie cu aer în funcţie de proiectarea sistemului de ventilaţie.

Recuperator de caldura in Moldova     Recuperator de caldura in Moldova

 

Recuperator de caldura in Moldova     Recuperator de caldura in Moldova
Daca se doreste montarea în perete a recuperatorului PRANA 340А sau PRANA 340S, montajul se va face în partea superioară a unui perete exterior. Pentru aceasta, este necesar să executaţi o gaură în petete cu diametrul corespunzător. Gaura de montaj se face la un unghi de 1-3 grade înclinare înspre exterior..
Recuperator de caldura in Moldova
 • «PRANA 340A" (industrial) - o gaură de 350 mm;
 • «PRANA 340S» (industrial)- o gaură de 350 mm;

Unitatea este montată în perete cu spumă de montaj sau alt material de etanşare. Astfel, întreaga unitate de lucru se află în interiorul grosimii pereţilor, şi sunt vizibile doar grilele de ventilaţie, una în interior şi una pe faţadă. Pentru a asigura funcţionarea corectă a sistemului de ventilare este necesar că grila de admisie a aerului (de la stradă) să fie ieşită din perete astfel încât să permită admisia sistemului de ventilare .

Lungimea unitații de lucru trebuie comandată în conformitate cu grosimea peretelui în care este planificat montajul.

 

Recuperator de caldura in Moldova

 

Recuperator de caldura in Moldova  Recuperator de caldura in Moldova  Recuperator de caldura in Moldova
Recuperator de caldura in Moldova  Recuperator de caldura in Moldova  Recuperator de caldura in Moldova

Conexiunea la reţeaua electrică

Sistemul de ventilare se conectează la reţeaua electrică 220W AC şi frecvenţa de 50 Hz. În modul maxim consumă 32-310Vt * ora, în funcţie de model.

Sistemului de ventilare este controlat printr-un panou de control de la distanţă, care permite utilizatorului să stabilească pentru sistemul de ventilare trei moduri de funcţionare.

ATENŢIE! Sistemul de ventilaţie este conectat la sursa de alimentare numai de către un electrician calificat, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Pentru a conecta sistemul de ventilaţie (rezidenţial şi comercial), trebuie să:

 1. Conectaţi bornele de contact 1, 2 la reţeaua electrică prin intermediul unui cablu de alimentare cu două fire, cu o secţiune transversală minimă de 0,75 mm2. Dacă pachetul include comutator reostat, acesta este conectat la sursa de alimentare în serie.
 2. Conectaţi ventilatoarele.
 3. Eectuaţi o inspecţie vizuală a unităţii de lucru a ventilatorului.

Recuperatorul Prana asigură un debit de aer optim în încăpere datorită funcţionarii celor două ventilatoare silenţioase (zgomot minim 26dB).

Debite:

«PRANA (rezidenţial)": admisie de 25m³/oră, evacuare de 21m³ /oră

«PRANA (comercial)": admisie de 70m³/oră, evacuare 65m³ /oră.

Cerinţe de siguranţă

 1. Protecţia împotriva şocurilor electrice depinde de tipul de protecţie aplicată instrumentelor din clasa II, în conformitate cu legea în vigoare.
 2. Tipul ventilatoarelor sunt conforme cu standardele în vigoare.
 3. Gradul de protecţie împotriva accesului la părţile periculoase şi împotriva pătrunderii apei: IR24.


ATENŢIE! Toată instalaţia şi lucrările electrice privind racordarea sistemului de ventilaţie (mentenanţă) vor fi efectuate numai după ce produsul va fi deconectat de la reţea.

ATENŢIE! Nu acţionaţi sistemul de ventilaţie dacă există riscul pătrunderii obiectelor străine în interiorul unităţii de lucru care pot bloca sau deteriora lamele rotorului ventilatoarelor.

ATENŢIE! Sisteme de ventilare nu pot fi utilizate în zonele în care aerul conţine substanţe agresive sau dacă îndeplineşte condiţiile de temperatură de funcţionare.

16.01.2017

Feriți-vă de falsuri!

Există destule oferte pe piața de ventilație cu economie de căldură. Recuperatorul de căldură (aer) este un termen care acum este ușor operat nu numai de specialiști, ci și de clienți. Anunțuri precum „Vânzarea și instalarea unui recuperator” merg online pe panouri de mesaje mari și mici, pe rafturile magazinelor online.Recuperatoarele PRANA sunt reprezentate de firme din țările Europene și orașe ...

Află mai multe

16.01.2017

Feriți-vă de falsuri!

Există destule oferte pe piața de ventilație cu economie de căldură. Recuperatorul de căldură (aer) este un termen care acum este ușor operat nu numai de specialiști, ci și de clienți. Anunțuri precum „Vânzarea și instalarea unui recuperator” merg online pe panouri de mesaje mari și mici, pe rafturile magazinelor online.

Recuperatoarele PRANA sunt reprezentate de firme din țările Europene și orașe din Ucraina, Rusia, Georgia, Kazahstan și Belarus.

Deseori, antreprenorii fără scrupule falsifică produsele noastre și le transmit ca recuperatori PRANA. În mod repetat, am reușit să identificăm plagiatul de calitate scăzută al produsului nostru. La început, astfel de oameni de afaceri nefericiți și-au prezentat necondiționat falsul ca Prana. Dar, după ce au primit o serie de recenzii neplăcute ale clienților și mustrări ale companiei noastre, au trecut la contrafacere. Numeroase redenumiri nu au modificat conținutul propunerii lor. Ilustrațiile furate și ideile inovatoare nu au influențat la schimbarea conținutului intern.

 

Cu ce riscați cînd cumpărați un recuperator contrafăcut?

De obicei, falsul va fi mai ieftin. Întrucât escrocii se bazează pe ceea că sunteți în căutarea celor mai avantajoase propuneri și prețuri mai ieftine,, în consecință, achitați de două ori mai mult. După cîteva zile lucrate falsul se va da de gol și veți simți diferența.

Recuperatorul Prana este rezultatul a numeroase cercetări științifice și experiență a echipei de proiectare. Toate formele, dimensiunile, echipamentele și materialele nu sunt aleatorii, ci gândite cu atenție de specialiști. Înainte de fiecare lansare în serie, recuperatoarele Prana sunt testate într-un laborator special pentru climă. Falsificatorii folosesc materiale de calitate scăzută pentru a reduce costul produsului, iar acest lucru afectează în mod direct calitatea recuperării aerului și funcționarea întregii instalații.

În primul rând, forma și materialul schimbătorului de căldură. La recuperatoarele Prana, acestea sunt din plăci de cupru cu o formă specială, datorită grosimii lor, recuperarea se realizează până la 91%. În plus, pentru recuperatoarele Prana se folosește exclusiv cupru cu pereți subțiri de înaltă calitate germană.

În exemplarele ieftine, au fost utilizate materiale complet diferite, iar forma plăcilor recuperatoarelor este departe de original. Prin urmare, transferul de căldură este mult mai rău. În plus, cuprul este un material care, datorită proprietăților sale naturale, este un conductor de căldură de neegalat și un antiseptic minunat (cel mai aproape de argint).

În exemplare false, de regulă, schimbătorul de căldură este fabricat din metal ieftin.

Falsificatorii folosesc materiale de calitate scăzută pentru a reduce costul produsului, iar acest lucru afectează în mod direct calitatea recuperării și funcționarea întregii instalații.

În al doilea rând, caracteristicile zgomotului și volumele schimbului de aer depind de forma schimbătorului de căldură, iar fluxurile suficiente în canale elimină umiditatea într-o stare dispersată. În sistemele false, viteza aerului este incorectă, astfel încât recuperatorii „plâng” și fluieră constant. Umiditatea este păstrată pe schimbătorul de căldură și revine în cameră în starea de apă. Așa se pierde ideea inițială a unui sistem de ventilație descentralizat: umiditatea din încăpere rămâne, căldura se elimină, ciuperca și umezeala sunt și mai răspândite.

În al treilea rând, compania „Prana” produce schimbătoare de căldură pentru comenzi individuale, ținând cont de zona climatică de funcționare, de scopul camerei și de designul acesteia.

Prin urmare, în recuperatoarele Prana pentru temperaturi extrem de scăzute (-250С și mai puțin) există o funcție de „miniîncălzire”, care permite unității să funcționeze lin chiar și în geruri severe. Dar falsurile îngheață deja la primele temperaturi scăzute.

Astfel, este important să înțelegeți: atunci când cumpărați falsuri economisiți sau lăsați doar banii să meargă în scurgere?Cum se disting TM fals "PRANA"

1. Verificați un certificat de distribuitor de la producător sau un reprezentant oficial al acestuia.

2. Prezența unui număr de serie pe produs, care este duplicat pe detalii și este înregistrat în baza de date a producătorului. Numărul de serie poate fi verificat apelând la sediul central al companiei Prana +38 (032) -232-53-39.

3. Producția de schimbătoare de căldură numai cu cupru german de înaltă calitate.

4. Prezența Pașaportului ethnic și al ambalajului special.

5. 5. Aspect. Ar trebui să se înțeleageți că producătorii fără scrupule în principal falsifică modele de recuperatoare Prana, care au fost de mult timp scoase din producție , deoarece pur și simplu nu au cunoștințe și echipamente pentru a falsifica noile modele.

Acesta este motivul pentru care merită să comparați unitățile de manipulare a aerului cu fotografii ale modelelor care se află pe site-ul oficial al producătorului din gamă. În plus, compania PRANA elaborează o politică de prețuri, astfel încât gama de recuperatoare Prana să fie disponibilă pentru o gamă largă de clienți. Ne străduim să ne schimbăm ideile și conceptele pentru confortul tuturor persoanelor. Puteți afla întotdeauna prețul curent prin intermediul contactelor de pe site-ul nostru prana.org.ua

Recuperatorul PRANA oferă aer sănătos cu eficiență optimă. Toate evoluțiile pe care le conține recuperatorul PRANA sunt protejate de brevete, acordate cu certificate europene de calitate Є, numeroase diplome de expoziții internaționale, aprobate în cercurile profesionale. Oferim producție de calitate a fabricii, control tehnic de ieșire a capabilităților declarate ale recuperatoarelor PRANA.

Закрити

30.05.2019

Ventilația cabinetului stomatologic

Sistem de ventilație de înaltă calitate ー o condiție necesară pentru deschiderea unui cabinet stomatologic. Adesea, stomatologia nu este localizată în centre medicale mari, ci la primele etaje ale clădirilor rezidențiale cu mai multe etaje. În acest caz, organizarea ventilației cabinetului necesită respectarea cerințelor special. Munca stomatologului este asociată cu încărcătura din aerul i...

Află mai multe

30.05.2019

Ventilația cabinetului stomatologic

Sistem de ventilație de înaltă calitate ー o condiție necesară pentru deschiderea unui cabinet stomatologic. Adesea, stomatologia nu este localizată în centre medicale mari, ci la primele etaje ale clădirilor rezidențiale cu mai multe etaje. În acest caz, organizarea ventilației cabinetului necesită respectarea cerințelor special.

Munca stomatologului este asociată cu încărcătura din aerul interior: un nivel ridicat de umiditate relativă, contact cu substanțe chimice și soluții, material biologic.

Cerințe de ventilație pentru cabinetul stomatologic:

 • prezența obligatorie a ventilației;

 • îndepărtarea mecanică a aerului de evacuare;

 • dezinfectarea și purificarea aerului de alimentare;

 • un canal de aer de evacuare separat (pentru stomatologie în clădiri rezidențiale);

 • menținerea unei temperaturi confortabile a aerului și a indicatorilor microclimatului;

 • absența unei sarcini de ventilație excesive pe rețeaua electrică.

Cel mai optim mod de a organiza ventilația cabinetului stomatologic este sistemul de ventilație de alimentare și evacuare. Pentru camerele mici, se recomandă utilizarea instalațiilor de ventilație descentralizată ー fără rețea de conducte, cum ar fi recuperatoarele PRANA. Spre deosebire de ventilatoarele de eșapament, recuperatorul ー este un sistem compact de ventilație descentralizat care asigură un flux simultan de aer proaspăt și de evacuare. Recuperatoarele Prana au câștigat popularitate ridicată în rândul instituțiilor medicale private și publice datorită designului unic al unui schimbător de căldură din cupru, datorită căruia se obține o rată ridicată de recuperare (eficiență de până la 92%). Cuprul, datorită proprietăților sale antimicrobiene naturale, asigură dezinfectarea suplimentară a aerului proaspăt de alimentare (face imposibilă dezvoltarea bacteriilor și virusurilor patogene în mijlocul unității de ventilație).

Proiecte cu recuperatoare PRANA realizate în stomatologii

Recuperator de caldura in Moldova

Încredințați ventilația profesioniștilor! Echipa noastră de experți vă va ajuta să faceți toate calculele necesare ale sistemului de ventilație pentru camera dvs., să dezvoltați un proiect individual de ventilație și să selectați echipamentul necesar.

Закрити

07.05.2019

Modele noi PRANA

Grăbiți-vă !! Doar din 11 pînă pe 13 Mai REDUCERE 11% Dragi prieteni! PRANA vă urează un Paște fericit! Vă dorim sănătate, bunăstare familială, pace și armonie în inimile voastre. Cu această ocazie minunată, ne grăbim să vă informăm cu privire la disponibilitatea de noi modele de vânzare PRANA PREMIUM și PRANA PREMIUM PLUS vor asigura nu numai o ventilație de înaltă calitate, dar și un ...

Află mai multe

07.05.2019

Modele noi PRANA

Grăbiți-vă !! Doar din 11 pînă pe 13 Mai REDUCERE 11%

Dragi prieteni!

PRANA vă urează un Paște fericit! Vă dorim sănătate, bunăstare familială, pace și armonie în inimile voastre.

Cu această ocazie minunată, ne grăbim să vă informăm cu privire la disponibilitatea de noi modele de vânzare PRANA PREMIUM și PRANA PREMIUM PLUS vor asigura nu numai o ventilație de înaltă calitate, dar și un mod de funcționare complet automatizat. Designul recuperatorului a inclus:
- senzor de presiune atmosferică
- senzor de umiditate
- 4 senzori de temperatură
- senzor de dioxid de carbon
- senzor de calitate a aerului
- panoul de informații în culori
- și multe altele

Uitați de umezeală și mucegai, respirați aer curat și proaspăt cu PRANA

Закрити

23.04.2019

Proiectarea sistemului de ventilație

Ventilația, ca toate comunicările unei case / apartamente / birouri / atelier de producție, este un set de soluții optime de proiectare pentru crearea climatului interior necesar. Unii ingineri recomandă planificarea în avans a sistemului de ventilație, la momentul creării planului general de comunicații. În acest caz, proiectanții vor putea calcula în avans nivelul necesar de schimb de aer pent...

Află mai multe

23.04.2019

Proiectarea sistemului de ventilație

Ventilația, ca toate comunicările unei case / apartamente / birouri / atelier de producție, este un set de soluții optime de proiectare pentru crearea climatului interior necesar. Unii ingineri recomandă planificarea în avans a sistemului de ventilație, la momentul creării planului general de comunicații. În acest caz, proiectanții vor putea calcula în avans nivelul necesar de schimb de aer pentru toate camerele și să aleagă tipul corespunzător de echipamente, iar proiectantul va putea integra armonios sistemul de ventilație în interior. Cu toate acestea, instalarea recuperatorului PRANA poate fi efectuată în orice etapă de construcție chiar și după finalizarea acesteia.

Recuperator de caldura in Moldova

Proiectarea unui sistem de ventilație necesită întotdeauna o abordare individual. Proiectarea ventilației se bazează pe o analiză detaliată a spațiilor. Obligatoriu este luarea în considerare a tuturor factorilor:

- tipul și caracteristicile arhitecturale ale structurii (înălțimea plafonului, amplasarea pereților exteriori, numărul acestora, grosimea peretelui, materialul);

- dispunerea și explicarea spațiilor (util ar fi să adăugați fotografii în planul de construcție);

- numărul de persoane pe cameră și timpul lor petrecut în cameră;

- plan de amplasarea a mobilierului și a echipamentelor;

- probleme existente în cameră (umiditate excesivă, mucegai și altele);

- integrarea cu alte echipamente climatice (aparate de aer condiționat, dezumidificatoare, umidificatoare și altele);

- caracteristicile climatice ale regiunii - posibile zone de montare.

Proiectarea unui sistem de ventilație începe prin definirea obiectivelor sistemului de ventilație pentru fiecare cameră, calculând volumul necesar de alimentare și aer de evacuare. Acest calcul ajută la alegerea celui mai bun model de recuperator pentru schimb eficient de aer sau la proiectarea unui recuperator cu parametrii specifici. Următorul pas este identificarea posibilelor zone de montare. Responsabilitatea acestui moment este adesea subestimată de clienți, în zadar: eficiența recuperatorului depinde nu numai de funcționarea echipamentului, dar și de locația instalării sale. Proiectantul ține cont de toate, chiar nesemnificative la prima vedere: plasarea bucătăriei, prezența și amplasarea unui șemineu, tipul sistemului de încălzire, amplasarea mobilierului.

Закрити