Întrebari și răspunsuri

 • Ce este un recuperator de căldură?

   

  Recuperator (din engl. Recuperation -. Primire inversă, din lat. - Recuperator - cel care întoarce) - este un schimbător de căldură care utilizează căldura de la o sursă externă. Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode de ventilare a încăperilor. Aerul cald evacuat din încăpere cedează căldura aerului admis de afară prin pereţii schibătorului de căldură. Datorită recuperatorului de căldură Prana, coeficientul de eficiență energetică ajunge la 95%. Faptul că sistemul Prana nu conţine filtre de aer, permite alimentarea încăperilor cu aer proaspăt cu un coeficient de calitate energetică de 95-97%. În timpul verii acesta păstreză răcoarea şi confortul aerului condiţionat. Acesta este un beneficiu dublu: în primul rând, aerul condiţionat va funcţiona mai puţin (şi, prin urmare, - va fi mai ieftin), şi în al doilea rând, se realizeză economii semnificative de energie în timpul funcţionarii sale (recuperatorul Prana consumă - până la 30 W*ora medie).


   

 • Ce este sistemul de ventilare descentralizat cu recuperare de căldură PRANA?

   

  Sistemul de ventilare cu recuperare de căldură PRANA - are diametrele standard de (150mm, 200mm, 340mm). Se montatează în partea superioară a unui perete exterior. Se execută o gaură de diametru corespunzător, se foloseste spumă de montaj şi se montează unitatea de lucru in perete. Rămân vizibile doar grilele de ventilaţie: o grilă de ventilaţie în interiorul încaperii, cealaltă - pe faţadă.

  Ventilarea încăperii se produce prin procesul de admisie forţată a aerului prin schimbătorul de căldură şi evacuarea simultană a aerului cald din încăpere, care, trecând prin schimbătorul de căldură cedează caldura aerului proaspăt care intră în încăpere.

  Cu toate acestea, fluxurile de aer sunt separate în interiorul recuperatorului, iar la "intrare-ieşire" nu se amestecă între ele.

  Atunci când ventilaţia funcţionează în timpul verii, procesul este invers, respectiv, se produce procesul de răcire a aerului admis în încăpere. Sistemul de ventilare se conectrază la reţeaua electrică cu tensiune 220W curent alternativ şi frecvenţa de 50Hz.


   

 • Ce este PRANA?

   

  Prana (în alte surse - prane) înseamnă în limba sanscrită "respiraţie" (din rădăcina prā - a umple, şi termenul latin plenus - plin). Prana este energia şi forţa vitală, psihică şi spirituală care susţine deopotrivă atât acţiunile şi manifestările corpului cât şi pe cele ale minţii.

  "Prana" este acea componentă bioenergetică a aerului, care include compoziţia ionică şi mulţi alţi indicatori.

  Noi ştim că rezistenţa imunitară, mentală şi umană este direct dependentă de componenta energetică a aerului. Acesta este motivul pentru care persoanelor care respiră aer artificial (scafandri, piloţi şi astronauţi), li se oferă un concediu prelungit cu vizită obligatorie în sanatorii la mare sau în păduri de pin.

  De asemenea, după ce lucrăm mult la birou simţim o dorinţa de a merge "în aer liber". Lipsa "pranei" din aer duce la scăderea productivităţii, la creşterea stărilor de oboseală, depresie şi înrăutăţirea stării psihice a persoanelor. Cercetătorii au stabilit că pentru a asigura "Prana" unei familii de trei persoane, schimbul de aer minim trebuie să fie 5m³/ora, aerul trebuie să provină exclusiv din exterior, fără influenţe mecanice şi pe o conducta nu mai lungă de 1 m.


   

 • Care sunt avantajele sistemului de ventilare cu recuperare de căldură Prana - faţă de alte sisteme de ventilare?

   

  Sistemul de ventilare cu recuperare de căldură Prana - a fost proiectat pentru a elimina fenomenele negative din încăperi: umiditate ridicată, mucegai, igrasie. Și conceput cu scopul de a crea condiţii confortabile de viaţă pentru oameni. Dupa ce am luat în considerare toate experienţele anterioare din industrie, am conceput propriile noastre sisteme de ventilare.

  Sistemele noastre de ventilare au o serie de avantaje, şi anume:

  - Dimensiuni compacte. Acesta vă permite să economisiţi suprafaţă utilă, deoarece întregul recuperator este ascuns în grosimea peretelui, vizibile sunt doar grilele de ventilaţie;

  - Viteză şi uşurinţa de instalare. Montajul se poate face în două ore, fără praf şi fără a fi nevoie ulterior de alte lucrări de reparaţie

  - Schimbătorul de căldură este confecționat din cupru. Cupru are o conductivitate termică foarte ridicată. Cupru este un antiseptic natural, ceea ce face imposibilă acumularea bacteriilor şi a germenilor în interiorul unităţii de lucru. Cuprul nu rugineşte şi nu se deteriorează în timp;

  - Admisia şi evacuarea aerului se face simultan, fără a se amesteca fluxul de aer;

  - Fără consumabile. Nu există filtre suplimentare şi alte materiale care necesită înlocuire periodică;

  - Întreţinere uşoară şi simplă. O dată la fiecare doi ani ar trebui să fie facuta o curăţare mecanică a schimbătorului de căldură, care nu dureaza mai mult de 15 minute;

  - Economie de energie. Consumul de energie electrică în putere maximă în funcţie de model: 32-94Vt/oră;

  - Păstrează compoziţia bioenergetică naturală "Prana" pe care o deţine aerul;

  - Control simplu. Sistemul de ventilare este controlat de o telecomandă sau un dimer (comutator reostat);

  - Capacitatea de a reduce activitatea în modul de funcționare "Noapte" silenţios;

  - Calitate garantată de o experienţă de peste 15 ani;

  - Preţ corect şi accesibil ca raport "preţ- calitate";

  - Garanţie produs 2 ani.


   

 • Cu ce este diferit recuperatorul PRANA faţă de ventilatoarele cu flux reversibil?

   

  Recuperatorul Prana, spre deosebire de ventilatoare cu flux reversibil, asigură admisia şi evacuarea simultan, iar fluxurile de aer din sistem nu se amestecă. Aceasta este una dintre principalele avantaje ale sistemului de ventilaţie Prana faţă de cele cu flux reversibil. Ventilatoarele cu flux reversibil funcţionează alternativ, întâi evacuează şi apoi alimentează încăperea cu aer. Prin urmare pentru funcţionarea corectă a sistemului de ventilare sunt necesare două astfel de unităţi de ventilare intr-o încaprere, care să funcţioneze simultan.

  Tocmai din acest motiv, ventilatoarele cu flux reversibil ar trebui să fie instalate în perechi. Atunci când o unitate evacuează, cealaltă compensează prin admisie. Ignorarea recomandărilor producătorilor pot duce la consecinţe ireversibile. Primele sisteme de ventilare cu flux reversibil care au fost dezvoltate de inginerii germani erau vândute numai în kit dublu. Iar sistemul de ventilare Prana este proiectat să funcţioneze cu o singură unitate de lucru în încăpere.

  Şi în materie de eficientă energetică trebuie să luăm în considerare de asemenea diferenţe fundamentale. Având în vedere că schimbătorul de căldură Prana face transferul de căldură în mod continuu şi simultan, şi eficienta energetică a recuperatorului PRANA este constant ridicată. Însă producătorii ventilatoarelor cu flux reversibil măsoară eficienţa energetică în momentul de vârf al performanţei schimbătorului de căldură, iar cu fiecare secundă după momentul de vârf al schimbătorului de căldură, eficienţa scade şi aerul admis în încăpere devine mai rece.


   

 • Recuperatorul Prana este diferit de aparatul de aer condiţionat?

   

  Aerul condiţionat răcoreşte aerul vara şi il încălzeşte în timpul iernii, dar nu alimentează încăperea cu aer proaspăt şi curat. Spre deosebire de aparatele de aer condiţionat, Sistemul de ventilare cu recuperare de căldură Prana ne oferă aer curat, menţinându-l cald sau rece datorita sistemului de recuperare de căldură.

  În plus, instalaţia de aer condiţionat include un filtru, care, în anumite circumstanţe poate fi o sursă periculoasă de acumulare de praf, bacterii şi virusuri, care pătrund ulterior în organismul uman. Toate funcţiile suplimentare ale aerului condiţionat sunt de fapt o modalitate de a creşte valoarea şi, în parte, o modalitate de a neutraliza impactul lui negativ.

  Sistemul de ventilare cu recuperare de căldură Prana functionează foarte bine împreuna cu aerul condiţionat din încăpere, practic se completează reciproc. Aerul condiţionat face răcoare iar recuperatorul Prana alimentează încăperea cu aer proaspăt şi curat, pastrând răcoarea în încăpere cu ajutorul schimbătorului de căldură.


   

 • Se poate utiliza sistemul de ventilare cu recuperare de căldură PRANA - ca hotă de bucătărie?

   

  Recuperatorul PRANA nu poate fi instalat deasupra unei surse de foc deschis, şi nu poate fi folosit pe post de hotă de bucătărie. Cu toate acestea, recuperatorul Prana poate fi perfect utilizat ca şi ventilare suplimentară pentru bucătărie. Acest sistem de ventilare asigură întotdeauna o cantitate de aer proaspăt cu 8% mai mult decât aerul evacuat, fapt care ajută la funcţionarea mai eficientă a hotei de evacuare a gazelor arse.


   

 • Ne poate proteja sistemul de ventilare Prana de otrăvirea cu monoxid de carbon?

   

  Sistemul de ventilaţie PRANA întotdeauna asigură cu 8% mai mult volum de admisie aer decât aerul evacuat. Este important să luăm în considerare acest lucru, pentru că compensează funcţionarea conductelor de evacuare din bucătărie şi din baie. Datorită acestei distribuţii proporţionale a debitului de admisie și evacuare este posibilă prevenirea fenomenului nedorit de vacuum. Acest fenoment aparent inofensiv se manifestă prin - răspândirea mirosurilor din bucătării şi băi în întreagă locuinţă. Dar adevărata ameninţare pentru viaţă sunt produsele de ardere care nu pot fi evacuate şi se infiltreza în camerele de locuit. Otrăvirea cu monoxid de carbon este principala ameninţare a sistemelor de ventilare neechilibrate


   

 • Este echipat sistemul de ventilare PRANA cu filtre şi plase de protecţie?

   

  Din 2019 recuperatoarele Prana conțin filtre G3 care curăță aerul de polenul de plante, spori, funingine, puful de la plante,praf grosier metalurgic și clorura de fier.

  Filtrele necesită înlocuirea după o perioadă de 2-4 luni sau atunci cînd sistemul notifică acest lucru. Este recomandat să folosiți filtre originale Prana pentru o funcționare corespunzătoare și pentru a preveni deteriorarea sistemului de ventilație.

  În schimb, sistemele de ventilare PRANA sunt protejate cu grile şi cu plase speciale, care nu denaturează calitatea aerului şi, în acelaşi timp, împiedică pătrunderea insectelor, pufului şi a altor particule mici din aer. În plus, datorită proprietăţilor naturale ale cuprului (un antiseptic natural cu proprietăţi foarte apropiate de argint) din schimbătorul de căldură, se crează un mediu ostil pentru viruşi, bacterii, şi microbi.

   

   

 • De ce sistemul de ventilare PRANA nu are o ionizare artificială a aerului?

   

  Deoarece sistemul de ventilare PRANA funcţionează cu curent continuu şi are o cale scurtă de transfer al aerului în încăpere, energia naturală a ionilor şi compoziţia aerului rămâne aceiaşi. Mai mult decât atât, datorită proprietăţilor naturale ale cuprului şi al materialului plastic din care este fabricat sistemul de ventilare PRANA, atunci când trece aerul prin sistem, se generează o energie statică care alimentează ionii şi le prelungeşte durata de viaţă. Prin urmare, montarea în recuperatorul PRANA a unor sisteme de ionizare artificială a aerului nu are sens.


   

 • Se formează condens în interiorul unităţii de lucru a sistemului de ventilare PRANA?

   

  Sistemul de ventilare propus de noi - este un echipament de climatizare, şi, la fel că orice alt echipament de climatizare, are premisele pentru formarea condensului.

  Cu toate acestea, datorită soluţiilor inovatoare de design, se formează o cantitate foarte mică de condens care, datorită fluxului de aer, este evacuată afară sub formă de abur.

  În afară de aceasta, schimbătorul de căldură este montat în perete la un unghi de 3-5 ° înspre exterior, ceea ce permite prin intermediul unor canale speciale, evacuarea condensului în mod natural în exterior.


   

 • Nu îngheaţă sistemul de ventilare PRANA în perioada de iarnă?

   

  Pe parcursul întregii perioade de producţie şi funcţionare a recuperatoarelor PRANA, pâna acum, nu au fost înregistrate cazuri de îngheţ la temperaturi de funcţionare de până la -15°C. Pentru a se adapta la condiţiile vitrege de iarnă, inginerii noştri au dezvoltat o funcţie suplimentară "PREÎNCĂLZIRE", care vă permite să extindeți gama de temperatură de utilizare confortabilă a sistemelor de ventilaree "Prana" pana la -30°C. Această funcţie poate fi comandată suplimentar pentru gama rezidenţială şi comercială. Consumul suplimentar de energie pentru funcţia "PREÎNCĂLZIRE" este - de la 30W *oră până la 55 W*oră.


   

 • Câtă energie consumă sistemului de ventilare propus de PRANA?

   

  Consumul de energie, în funcţie de modelul de recuperator şi de modul de funcţionare, este de la 4 W*oră până la 310 W*oră.


   

 • Ce debit de aer asigură sistemului de ventilare PRANA?

   

  Gama rezidenţială de sisteme de ventilare PRANA asigură o admisie de până la 80 m³/oră şi o evacuare de până la - 72 m³/oră

  În modul de funcționare "Noapte" recuperatorul PRANA asigură o admisie de 25 m³/oră, evacuarea în acest caz este de 20 m³/oră, 

  În scopul de compensare a activitatii canalelor de evacuare existente (hotă, ventilație baie), aerul proaspăt admis este întotdeauna cu 5-8 metri cubi mai mult decât aerul evacuat.


   

 • Ce coeficient energetic de recuperare de căldură poate fi atins cu un sistem de ventilare descentralizat PRANA?

   

  Echipamentele noastre de ventilare realizează economii de căldură de până la 95%. .


   

 • Care este nivelul de zgomot al sistemului de ventilare PRANA?

   Recuperatoarele Prana au un nivel scăzut de zgomot: nivelul de zgomot la o distanță de 3 m de dispozitiv este de 13/24 dB (A); nivel de zgomot la o distanță de 1 m de dispozitiv - 21/36 dB (A).

  Sistemul de ventilaţie PRANA funcţionează în mai multe moduri. Nivelul de zgomot la distanţa de 3 m de dispozitiv, în timpul funcţionarii la capacitate maximă a sistemului de ventilare PRANA - nu depăşeşte valoarea de 24 dB, ceea ce este comparativ cu zgomotul aparatului de aer condiţionat. În modul de funcţionare "Noapte" sistemul de ventilare funcţionează aproape silenţios şi are un nivel de zgomot de doar 13 dB.


   

 • Permite sistemul de ventilare PRANA pătrunderea în încăpere a zgomotului de afară?

   

  Sistemul de ventilare cu recuperare de căldură PRANA - este un sistem echipat cu un schimbător de căldură din cupru. Datorită faptului că unda de sunet, înainte de a întra în camera, urmează un traseu complex şi rupt prin intermediul schimbătorului de căldură, amplitudinea scade. Ca urmare, nivelul de zgomot este de 7-8 ori mai redus decat cel de la sursă.


   

 • Există posibilitatea să pătrundă praful din stradă în cameră prin sistemul de ventilare PRANA?

   

  Sistemul de ventilare PRANA este montat în partea superioară a unui perete exterior. Prin urmare, probabilitatea de a intra praf din stradă prin recuperator nu este mai mare decât cea printr-o fereastră deschisă.

  În schimb, sistemele de ventilare PRANA sunt protejate cu grile şi cu plase speciale, care nu denaturează calitatea aerului şi, în acelaşi timp, împiedică pătrunderea insectelor, pufului şi a altor particule mici din aer. În plus, datorită proprietăţilor naturale ale cuprului (un antiseptic natural cu proprietăţi foarte apropiate de argint) din schimbătorul de căldură, se crează un mediu ostil pentru viruşi, bacterii, şi microbi.


   

 • Are nevoie de mentenanţă sistemul de ventilare cu recuperare de căldură Prana?

   

  Sistemul de ventilaţie Prana este un echipament cu auto-curăţare. Dar, o dată la doi ani (în locaţii cu un nivel ridicat de poluare a aerului - de mai multe ori), este necesar să se efectueze o curăţare mecanică a schimbătorului de căldură care nu durează mai mult de 15 minute.

  Pentru a face acest lucru, se deschide grilajul interior, se extrage schimbătorul de căldură din unitatea de operare, după care se curată cu o laveta umedă. Se usucă schimbătorul de căldură şi se montează la loc. Atunci când se efectuează aceste operaţiuni sistemul de ventilare trebuie deconectat de la alimentarea cu energie

 • Cum scap de umezeala, igrasia şi mucegaiul de pe pereţi? Poate fi de ajutor in acest sens sistemul de ventilare PRANA?

   

  Lupta cu mucegaiul şi igrasia începe cu eliminarea cauzelor apariţiei acestora. Mucegaiul, igrasia, ciuperca de perete, geamurile pline de condens, umiditatea ridicata în casă - toate acestea sunt consecinţele ale unei ventilații slabe.

  Geamurile termopan produc o separare ermetică a camerei faţă de exterior, ele sunt motivul principal pentru care nivelul de ventilare a încăperilor scade drastic.

  În fiecare casă există surse de formare a umidităţii (baie, bucătărie). În condițiile în care nu există ventilare în aceste încăperi, sau este insuficientă, umezeala se va acumula şi va face condens pe suprafeţele reci (geamuri, colţuri, pereţi exteriori). Rezultatul este o umiditate ridicată în apartament şi umezeală pe geamuri şi pereţi. In plus se produce o scădere bruscă a conţinutului de oxigen și o creştere a proporţiei de dioxid de carbon din aer. Acestea sunt condiţii ideale pentru apariția igrasiei şi mucegaiului care au un impact negativ asupra sănătăţii umane.

  Sistemul de ventilare Prana nu distruge igrasia şi mucegaiul care există deja . Zonele afectate trebuie tratate cu medicamente antifungice. Instalarea sistemului de ventilare va asigura in schimb o ventilare mecanică adecvată, va normaliza atmosfera și nivelul de oxigen în camera, şi va elimina cauzele apariţiei igrasiei şi mucegaiului.


   

 • În cât timp se poate răscumpăra sistemul de ventilare cu recuperare de căldură PRANA?

   

  Atunci când se calculează perioada de amortizare, trebuie luat în considerare faptul că recuperatorul PRANA, în primul rând, creează un microclimat confortabil în casă şi elimina efectele negative asociate cu "sindromul casei bolnave".

  Aerul proaspăt şi curat ajută la prevenirea bolilor respiratorii, asigura un somn sănătos, energie şi stare de bine pentru toată familia. Datorită sistemului de ventilare Prana, se îmbunătăţeşte compoziţia calitativă a aerului din casă și se asigură un nivelul optim de umiditate care previne apariţia igrasiei şi mucegaiului.

  Costurile cu tratarea şi eliminarea permanentă a fenomenelor negative din locuinţă este semnificativ mai mare decât costul de instalare a sistemelor de ventilare.

  Pe lângă toate acestea, datorită recuperatorului, crește eficiența energetică a locuinței, care înseamnă economii cu cheltuielile de încălzire de până la 30% în timpul iernii, şi economii de până la 70% din bugetul energiei consumate pentru aerul condiţionat în timpul verii.


   

 • Ce alţi producători de sisteme de ventilare cu recuperare de căldură există pe piaţă?

   

  Astăzi pe piaţă românească există şi alţi producătorii de sisteme de ventilare cu recuperare de căldură cum ar fi: Atreea, Mitsubishi Ekectric, Daikin, Inventer, şi alţii.


   

 

16.01.2017

Feriți-vă de falsuri!

Există destule oferte pe piața de ventilație cu economie de căldură. Recuperatorul de căldură (aer) este un termen care acum este ușor operat nu numai de specialiști, ci și de clienți. Anunțuri precum „Vânzarea și instalarea unui recuperator” merg online pe panouri de mesaje mari și mici, pe rafturile magazinelor online.Recuperatoarele PRANA sunt reprezentate de firme din țările Europene și orașe ...

Află mai multe

16.01.2017

Feriți-vă de falsuri!

Există destule oferte pe piața de ventilație cu economie de căldură. Recuperatorul de căldură (aer) este un termen care acum este ușor operat nu numai de specialiști, ci și de clienți. Anunțuri precum „Vânzarea și instalarea unui recuperator” merg online pe panouri de mesaje mari și mici, pe rafturile magazinelor online.

Recuperatoarele PRANA sunt reprezentate de firme din țările Europene și orașe din Ucraina, Rusia, Georgia, Kazahstan și Belarus.

Deseori, antreprenorii fără scrupule falsifică produsele noastre și le transmit ca recuperatori PRANA. În mod repetat, am reușit să identificăm plagiatul de calitate scăzută al produsului nostru. La început, astfel de oameni de afaceri nefericiți și-au prezentat necondiționat falsul ca Prana. Dar, după ce au primit o serie de recenzii neplăcute ale clienților și mustrări ale companiei noastre, au trecut la contrafacere. Numeroase redenumiri nu au modificat conținutul propunerii lor. Ilustrațiile furate și ideile inovatoare nu au influențat la schimbarea conținutului intern.

 

Cu ce riscați cînd cumpărați un recuperator contrafăcut?

De obicei, falsul va fi mai ieftin. Întrucât escrocii se bazează pe ceea că sunteți în căutarea celor mai avantajoase propuneri și prețuri mai ieftine,, în consecință, achitați de două ori mai mult. După cîteva zile lucrate falsul se va da de gol și veți simți diferența.

Recuperatorul Prana este rezultatul a numeroase cercetări științifice și experiență a echipei de proiectare. Toate formele, dimensiunile, echipamentele și materialele nu sunt aleatorii, ci gândite cu atenție de specialiști. Înainte de fiecare lansare în serie, recuperatoarele Prana sunt testate într-un laborator special pentru climă. Falsificatorii folosesc materiale de calitate scăzută pentru a reduce costul produsului, iar acest lucru afectează în mod direct calitatea recuperării aerului și funcționarea întregii instalații.

În primul rând, forma și materialul schimbătorului de căldură. La recuperatoarele Prana, acestea sunt din plăci de cupru cu o formă specială, datorită grosimii lor, recuperarea se realizează până la 91%. În plus, pentru recuperatoarele Prana se folosește exclusiv cupru cu pereți subțiri de înaltă calitate germană.

În exemplarele ieftine, au fost utilizate materiale complet diferite, iar forma plăcilor recuperatoarelor este departe de original. Prin urmare, transferul de căldură este mult mai rău. În plus, cuprul este un material care, datorită proprietăților sale naturale, este un conductor de căldură de neegalat și un antiseptic minunat (cel mai aproape de argint).

În exemplare false, de regulă, schimbătorul de căldură este fabricat din metal ieftin.

Falsificatorii folosesc materiale de calitate scăzută pentru a reduce costul produsului, iar acest lucru afectează în mod direct calitatea recuperării și funcționarea întregii instalații.

În al doilea rând, caracteristicile zgomotului și volumele schimbului de aer depind de forma schimbătorului de căldură, iar fluxurile suficiente în canale elimină umiditatea într-o stare dispersată. În sistemele false, viteza aerului este incorectă, astfel încât recuperatorii „plâng” și fluieră constant. Umiditatea este păstrată pe schimbătorul de căldură și revine în cameră în starea de apă. Așa se pierde ideea inițială a unui sistem de ventilație descentralizat: umiditatea din încăpere rămâne, căldura se elimină, ciuperca și umezeala sunt și mai răspândite.

În al treilea rând, compania „Prana” produce schimbătoare de căldură pentru comenzi individuale, ținând cont de zona climatică de funcționare, de scopul camerei și de designul acesteia.

Prin urmare, în recuperatoarele Prana pentru temperaturi extrem de scăzute (-250С și mai puțin) există o funcție de „miniîncălzire”, care permite unității să funcționeze lin chiar și în geruri severe. Dar falsurile îngheață deja la primele temperaturi scăzute.

Astfel, este important să înțelegeți: atunci când cumpărați falsuri economisiți sau lăsați doar banii să meargă în scurgere?Cum se disting TM fals "PRANA"

1. Verificați un certificat de distribuitor de la producător sau un reprezentant oficial al acestuia.

2. Prezența unui număr de serie pe produs, care este duplicat pe detalii și este înregistrat în baza de date a producătorului. Numărul de serie poate fi verificat apelând la sediul central al companiei Prana +38 (032) -232-53-39.

3. Producția de schimbătoare de căldură numai cu cupru german de înaltă calitate.

4. Prezența Pașaportului ethnic și al ambalajului special.

5. 5. Aspect. Ar trebui să se înțeleageți că producătorii fără scrupule în principal falsifică modele de recuperatoare Prana, care au fost de mult timp scoase din producție , deoarece pur și simplu nu au cunoștințe și echipamente pentru a falsifica noile modele.

Acesta este motivul pentru care merită să comparați unitățile de manipulare a aerului cu fotografii ale modelelor care se află pe site-ul oficial al producătorului din gamă. În plus, compania PRANA elaborează o politică de prețuri, astfel încât gama de recuperatoare Prana să fie disponibilă pentru o gamă largă de clienți. Ne străduim să ne schimbăm ideile și conceptele pentru confortul tuturor persoanelor. Puteți afla întotdeauna prețul curent prin intermediul contactelor de pe site-ul nostru prana.org.ua

Recuperatorul PRANA oferă aer sănătos cu eficiență optimă. Toate evoluțiile pe care le conține recuperatorul PRANA sunt protejate de brevete, acordate cu certificate europene de calitate Є, numeroase diplome de expoziții internaționale, aprobate în cercurile profesionale. Oferim producție de calitate a fabricii, control tehnic de ieșire a capabilităților declarate ale recuperatoarelor PRANA.

Закрити

30.05.2019

Ventilația cabinetului stomatologic

Sistem de ventilație de înaltă calitate ー o condiție necesară pentru deschiderea unui cabinet stomatologic. Adesea, stomatologia nu este localizată în centre medicale mari, ci la primele etaje ale clădirilor rezidențiale cu mai multe etaje. În acest caz, organizarea ventilației cabinetului necesită respectarea cerințelor special. Munca stomatologului este asociată cu încărcătura din aerul i...

Află mai multe

30.05.2019

Ventilația cabinetului stomatologic

Sistem de ventilație de înaltă calitate ー o condiție necesară pentru deschiderea unui cabinet stomatologic. Adesea, stomatologia nu este localizată în centre medicale mari, ci la primele etaje ale clădirilor rezidențiale cu mai multe etaje. În acest caz, organizarea ventilației cabinetului necesită respectarea cerințelor special.

Munca stomatologului este asociată cu încărcătura din aerul interior: un nivel ridicat de umiditate relativă, contact cu substanțe chimice și soluții, material biologic.

Cerințe de ventilație pentru cabinetul stomatologic:

 • prezența obligatorie a ventilației;

 • îndepărtarea mecanică a aerului de evacuare;

 • dezinfectarea și purificarea aerului de alimentare;

 • un canal de aer de evacuare separat (pentru stomatologie în clădiri rezidențiale);

 • menținerea unei temperaturi confortabile a aerului și a indicatorilor microclimatului;

 • absența unei sarcini de ventilație excesive pe rețeaua electrică.

Cel mai optim mod de a organiza ventilația cabinetului stomatologic este sistemul de ventilație de alimentare și evacuare. Pentru camerele mici, se recomandă utilizarea instalațiilor de ventilație descentralizată ー fără rețea de conducte, cum ar fi recuperatoarele PRANA. Spre deosebire de ventilatoarele de eșapament, recuperatorul ー este un sistem compact de ventilație descentralizat care asigură un flux simultan de aer proaspăt și de evacuare. Recuperatoarele Prana au câștigat popularitate ridicată în rândul instituțiilor medicale private și publice datorită designului unic al unui schimbător de căldură din cupru, datorită căruia se obține o rată ridicată de recuperare (eficiență de până la 92%). Cuprul, datorită proprietăților sale antimicrobiene naturale, asigură dezinfectarea suplimentară a aerului proaspăt de alimentare (face imposibilă dezvoltarea bacteriilor și virusurilor patogene în mijlocul unității de ventilație).

Proiecte cu recuperatoare PRANA realizate în stomatologii

Recuperator de caldura in Moldova

Încredințați ventilația profesioniștilor! Echipa noastră de experți vă va ajuta să faceți toate calculele necesare ale sistemului de ventilație pentru camera dvs., să dezvoltați un proiect individual de ventilație și să selectați echipamentul necesar.

Закрити

07.05.2019

Modele noi PRANA

Grăbiți-vă !! Doar din 11 pînă pe 13 Mai REDUCERE 11% Dragi prieteni! PRANA vă urează un Paște fericit! Vă dorim sănătate, bunăstare familială, pace și armonie în inimile voastre. Cu această ocazie minunată, ne grăbim să vă informăm cu privire la disponibilitatea de noi modele de vânzare PRANA PREMIUM și PRANA PREMIUM PLUS vor asigura nu numai o ventilație de înaltă calitate, dar și un ...

Află mai multe

07.05.2019

Modele noi PRANA

Grăbiți-vă !! Doar din 11 pînă pe 13 Mai REDUCERE 11%

Dragi prieteni!

PRANA vă urează un Paște fericit! Vă dorim sănătate, bunăstare familială, pace și armonie în inimile voastre.

Cu această ocazie minunată, ne grăbim să vă informăm cu privire la disponibilitatea de noi modele de vânzare PRANA PREMIUM și PRANA PREMIUM PLUS vor asigura nu numai o ventilație de înaltă calitate, dar și un mod de funcționare complet automatizat. Designul recuperatorului a inclus:
- senzor de presiune atmosferică
- senzor de umiditate
- 4 senzori de temperatură
- senzor de dioxid de carbon
- senzor de calitate a aerului
- panoul de informații în culori
- și multe altele

Uitați de umezeală și mucegai, respirați aer curat și proaspăt cu PRANA

Закрити

23.04.2019

Proiectarea sistemului de ventilație

Ventilația, ca toate comunicările unei case / apartamente / birouri / atelier de producție, este un set de soluții optime de proiectare pentru crearea climatului interior necesar. Unii ingineri recomandă planificarea în avans a sistemului de ventilație, la momentul creării planului general de comunicații. În acest caz, proiectanții vor putea calcula în avans nivelul necesar de schimb de aer pent...

Află mai multe

23.04.2019

Proiectarea sistemului de ventilație

Ventilația, ca toate comunicările unei case / apartamente / birouri / atelier de producție, este un set de soluții optime de proiectare pentru crearea climatului interior necesar. Unii ingineri recomandă planificarea în avans a sistemului de ventilație, la momentul creării planului general de comunicații. În acest caz, proiectanții vor putea calcula în avans nivelul necesar de schimb de aer pentru toate camerele și să aleagă tipul corespunzător de echipamente, iar proiectantul va putea integra armonios sistemul de ventilație în interior. Cu toate acestea, instalarea recuperatorului PRANA poate fi efectuată în orice etapă de construcție chiar și după finalizarea acesteia.

Recuperator de caldura in Moldova

Proiectarea unui sistem de ventilație necesită întotdeauna o abordare individual. Proiectarea ventilației se bazează pe o analiză detaliată a spațiilor. Obligatoriu este luarea în considerare a tuturor factorilor:

- tipul și caracteristicile arhitecturale ale structurii (înălțimea plafonului, amplasarea pereților exteriori, numărul acestora, grosimea peretelui, materialul);

- dispunerea și explicarea spațiilor (util ar fi să adăugați fotografii în planul de construcție);

- numărul de persoane pe cameră și timpul lor petrecut în cameră;

- plan de amplasarea a mobilierului și a echipamentelor;

- probleme existente în cameră (umiditate excesivă, mucegai și altele);

- integrarea cu alte echipamente climatice (aparate de aer condiționat, dezumidificatoare, umidificatoare și altele);

- caracteristicile climatice ale regiunii - posibile zone de montare.

Proiectarea unui sistem de ventilație începe prin definirea obiectivelor sistemului de ventilație pentru fiecare cameră, calculând volumul necesar de alimentare și aer de evacuare. Acest calcul ajută la alegerea celui mai bun model de recuperator pentru schimb eficient de aer sau la proiectarea unui recuperator cu parametrii specifici. Următorul pas este identificarea posibilelor zone de montare. Responsabilitatea acestui moment este adesea subestimată de clienți, în zadar: eficiența recuperatorului depinde nu numai de funcționarea echipamentului, dar și de locația instalării sale. Proiectantul ține cont de toate, chiar nesemnificative la prima vedere: plasarea bucătăriei, prezența și amplasarea unui șemineu, tipul sistemului de încălzire, amplasarea mobilierului.

Закрити