Mucegai, ciupercă pe pereți?

Cel mai modern și eficient mod de a scăpa de mucegaiul din casă, experții au recunoscut instalarea sistemelor de ventilație descentralizate. Acestea permit nu numai să asigure o ventilație generală, ci și să „curățe” constant aerul din cameră. De ce este nevoie de asta? Studiile au dovedit că cauza mucegaiului din casă este umiditatea crescută și contaminarea aerului „interior”, care este de câteva ori mai mare decât nivelul de poluare al omologului său „exterior”. Instalarea unui nou sistem inovator de ventilație „Prana” va ajuta la corectarea situației și la înlăturarea ciupercii, care este concepută nu numai pentru a ventila încăperea, ci și pentru a furniza aerul din încăpere cu suficient aer „stradal”, saturat de oxigen, ioni naturali și preîncălzit. În plus, sistemul va economisi energie și va reduce semnificativ costurile de încălzire (iarna) sau de răcire (vara) ale locuinței.

Cu ce este periculos mucegaiul în casă?

Umiditatea crescută în apartament și, în consecință, există o ciupercă pe pereții și din casă, care amenință atât casa în sine, cât și sănătatea locuitorilor acesteia. Sporii mucegaiului conțin o toxină periculoasă care provoacă gâtul uscat, nasul curgător și atacuri de tuse sufocante. Umiditatea crescută și o ventilație insuficientă a încăperii, ciuperca și lipsa unui nivel optim de oxigen în aer duc adesea la dureri de cap, precum și diverse tulburări asociate cu hipoxia celulelor atât ale măduvei spinării, cât și ale creierului.

Ai o ciupercă în baie?

Mucegaiul în apartament se răspândește foarte repede. Pentru ca o ciupercă să apară în casă, umiditatea aerului trebuie să depășească 70%. Cu toate acestea, creând condiții optime pentru viața umană – 50% umiditate a aerului, astfel „blocăm” aerul mucegaiului și omorăm ciuperca. După crearea unui microclimat optim pentru o persoană, puteți exclude și preveni ciuperca, precum și apariția mucegaiului în orice, chiar și în cele mai umede camere, cum ar fi o baie sau o bucătărie. Apropo, ciuperca din baie sau bucătărie este primul clopot care vă spune despre o ventilație insuficientă a camerei, deoarece în aceste încăperi trece conducta de ventilație de design staționar. Primul lucru de făcut pentru a îndepărta ciuperca și a scăpa de mucegaiul din apartament este să normalizezi (practic – să scadă) nivelul de umiditate. Se dovedește că având grijă de microclimatul tău, scapi de ciuperci și mucegai.

În ce fel nu poți scăpa de mucegai?

Cea mai scumpă și nu întotdeauna eficientă este schimbarea impermeabilizării, ceea ce duce adesea la interferențe în arhitectura casei și, desigur, necesită injecții financiare uriașe. Adesea, pentru a remedia situația, ei folosesc o opțiune mai ieftină – așa-numitele „uscări”, dispozitive monobloc care drenează condensul. Cu toate acestea, nici prima, nici a doua metodă nu sunt capabile să elimine complet ciuperca, deoarece sursa principală a problemei rămâne – umiditatea ridicată a aerului în sine.

Garantăm LIPSA UMEDITĂȚII ȘI MUCEGAIULUI în casa TA!

Obține consultație gratUIT!